Who Cut the Cheeze?Ost, mat, vin och öl

Tagg -Frankrike

Fort d’Ambleteuse

Fort d’Ambelteuse är en ost från Pas de Calais i norra Frankrike och är av typen kittost. Denna variant tvättas ofta med cider under den 4 veckor korta lagringen. Osten är halvhård och smidig. Doften är mjölkig med vissa smöriga övertoner...

Ugnsbakad St Marcellin

Urban Deli på Nytorget har ett ganska digert utbud av godsaker från ostar, charkuterier till ’ta med hem’-mat och olivoljor. Och tusen andra saker. Ibland blir det lite svårt att välja ut guldklimparna men ugnsbakad St Marcellin med...

Charolais

Förra gången en redig bit charolais passerade gomseglet inhandlades den från Androuet – osten var redigt lagrad men med en perfekt syrlighet och härlig smakbalans, som gjord för en röd bourgogne. Osten dagen köpte jag på Mi Piace och var lite...

Typ ostfondue

Nu är det säsong för ugnsostarna! Riktigt gott tillsammans med något bra bröd, goda charkuterier och ett vitt vin – gärna en Chablis (chardonnay). En favorit i repris. Oftast gäller: Ta bort plasten och blöt träsken med en våt trasa (ren...

Who Cut the Cheeze?