Tagg: Emilia Romagna

Il Casello Malvasia Frizzante – perfekt till charkuterier från Emilia-Romagna

Kul att lära sig nåt nytt! Långlagrad parmaskinka av bättre kvalitet har ofta stor animalisk smak med en fin nötig och lite sötaktig ton. Tycker det är svårt att matcha...

/ november 18, 2013

Torta Fritta-kväll hos Bertazzoni 4 dec

Emilia-Romagna är känt för sin utsökta matkultur och området kallas ofta Italiens skafferi. Här tillverkas Prosciutto di Parma, Parmigiano Reggiano, olika salamis och Aceto Balsamico di Modena utav högsta kvalitet...

/ november 12, 2013

La Mia Trebbiano med Parmesan & Culatello

Jag håller på och testar mig igenom några viner jag inte provat från mitt skötebarn TERRA DEL VINO. Bland annat har några obskyra flaskor från Camillo Donati pockat på uppmärksamhet...

/ mars 25, 2013

Allt du inte visste om Parmigiano Reggiano signerat Roberto

För något år sedan träffade jag Roberto Gatti. Roberto arbetar med import i liten skala - bland annat ost, parmesanost särskilt... men inte vilka som helst. Eftersom Roberto är ett...

/ november 11, 2012

Restaurangen La Vecchia Scoula i Vigoleno, Emilia Romagna

Usch, vad många blogginlägg som blir liggande i malpåse. Men jag måste bara berätta om en riktigt trevlig restaurang i kommunen Piacenza i Emilia-Romagna. Riktningen är rakt västerut från Salsomaggiore...

/ juli 30, 2012

På besök hos en producent av parmesan i Salsomaggiore del 3

Uh, väldigt långt mellan inläggen här numera. Får försöka ändra på det framöver. I maj besökte jag en parmesantillverkare i Salsomaggiore i provinsen Emilia-Romagna. Del 1 och 2 kan du...

/ juli 2, 2012

Parmigiano Reggiano hos La Madonnina i Salsomaggiore Terme i provinsen Emilia Romagna del 2

Salsomaggiore Terme - en av de stora (den största!) klassiska kurorterna i Italien precis vid Apenninernas fot. Att Salsomaggiore blev en kurort beror på de underjordiska fickor som var fyllda...

/ maj 16, 2012