7.5 centiliter 20 YO Terrantez H&H

Hem Dryck 7.5 centiliter 20 YO Terrantez H&H
7.5 centiliter 20 YO Terrantez H&H

 

-Sniffa på det här!
-Behövs inte, hela köket doftar!

I ett inlägg vurmar jag för ett sött vin till julens möögliga ostar. Niklas J kommenterar och tipsar istället om Madeiravinet och lovar att skicka en liten flaska som smakprov. Idag kom den lilla flaskan. Jag tror jag måste revidera mitt tips om sött vin till ost.

Terrantez Henriques & Henriques 20 YO
Tjära och söt tobak från en nyrullad kubansk cigarr. Torkade frukter (främst fikon) med mycket brända mandlar och valnötter. I bakgrunden lurar ångor från en blöt oljemålning som vilar i en blomsterhage. Oerhört komplext. I munnen luras jag först att tro att detta är ett riktigt sött vin, men det är så oerhört snyggt paketerat i sin egen syra och lilla bitterhet att jag blir hänförd. Eftersmaken är lång jävlar med mörkchokladig (riktigt bra choklad) strävhet men med halvsöt ton. Jag vill nog inte veta vad en flaska kostar, risken är stor att jag måste ha en egen…

Madeiravin finns i olika varianter som du kan läsa om här.

För de som vill veta mer om vin från Madeira – läs på Niklas Maderia-blogg. Niklas har även ett eget inlägg om detta vin.

Niklas, tack,  jag kunde inte hålla mig till nyår. Kostar? Vill ha!

Säg nåt

Ingen kommer se din mejladress.